...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“Didekatkanlah syurga itu kepada orang-orang yang bertaqwa pada tempat yang tidak jauh dari mereka. Inilah yang dijanjikan kepadamu, iaitu kepada setiap hamba yang selalu kembali pada Allah lagi memelihara semua peraturan-peraturan-Nya. Orang yang takut kepada Tuhan Yang Maha Pemurah, sedang Dia tidak kelihatan olehnya dan dia datang dengan hati yang bertaubat. Masukilah syurga itu dengan aman, itulah hari kekekalan. Mereka di dalamnya memperoleh apa yang mereka kehendaki dan pada sisi Kami ada tambahannya.” (Al-Quran, Qaaf: 31-35)"

LOKASI
LOKASI SEKOLAH SKKF :-

Sekolah Kebangsaan Kampung Fikri Sungai Tong merupakan sebuah Sekolah Kebangsaan yang terletak di Kampung Fikri Sungai Tong , Permaisuri , Terengganu Darul Iman, Malaysia.
Pada 2009, Sekolah Kebangsaan Kampung Fikri Sungai Tong memiliki 58 pelajar lelaki dan 49 pelajar perempuan, menjadikan jumlah keseluruhan murid seramai 107 orang. Ia mempunyai seramai 14 orang guru.

ALAMAT :-
Sekolah Kebangsaan Kampung Fikri Sungai Tong
Kampung Fikri Sungai Tong , Permaisuri , 
Terengganu Darul Iman, Malaysia
Telefon = 6098242796
Email = skkf_st@yahoo.com.my
Blog rasmi = skkfsgtong.blogspot.com
 
Kod Sekolah : TBA6082
Guru Besar : Encik Zainuddin bin Dollah
GPK Pentadbiran : Puan Rosliwati binti Sidik Ahmad
GPK HEM : Encik Mohd Amri bin Hussain
GPK Ko-ku : Encik Mohd Sabri bin Mohd
 
Bil Guru : 17 Orang
Bil Kakitangan Sokongan : 4 Orang
Bil Pekerja Swasta : 7 Orang