...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“Didekatkanlah syurga itu kepada orang-orang yang bertaqwa pada tempat yang tidak jauh dari mereka. Inilah yang dijanjikan kepadamu, iaitu kepada setiap hamba yang selalu kembali pada Allah lagi memelihara semua peraturan-peraturan-Nya. Orang yang takut kepada Tuhan Yang Maha Pemurah, sedang Dia tidak kelihatan olehnya dan dia datang dengan hati yang bertaubat. Masukilah syurga itu dengan aman, itulah hari kekekalan. Mereka di dalamnya memperoleh apa yang mereka kehendaki dan pada sisi Kami ada tambahannya.” (Al-Quran, Qaaf: 31-35)"

Tuesday, 1 July 2014

PROGRAM TADARUS AL-QURAN DIBULAN PUASA

Sempena kedatangan bulan Ramadhan Al-Mubarak ini, waktu rehat murid dan guru telah diganti dengan program Tadarus Al-Quran yang dilakukan di kantin SKKFST.Dalam program tersebut, kumpulan murid dan guru duduk bersama pasangan masing-masing yang telah ditetapkan untuk memperdengarkan bacaan sekurang-kurangnya  sebanyak 1 mukasurat sehari.Semoga usaha murni Unit Surau Dan Kerohanian ini akan mendapat keberkatan dan keredhaan daripada ALLAH TAALA.

No comments:

Post a Comment