...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“Didekatkanlah syurga itu kepada orang-orang yang bertaqwa pada tempat yang tidak jauh dari mereka. Inilah yang dijanjikan kepadamu, iaitu kepada setiap hamba yang selalu kembali pada Allah lagi memelihara semua peraturan-peraturan-Nya. Orang yang takut kepada Tuhan Yang Maha Pemurah, sedang Dia tidak kelihatan olehnya dan dia datang dengan hati yang bertaubat. Masukilah syurga itu dengan aman, itulah hari kekekalan. Mereka di dalamnya memperoleh apa yang mereka kehendaki dan pada sisi Kami ada tambahannya.” (Al-Quran, Qaaf: 31-35)"

Wednesday, 21 June 2017

QURAN HOUR & SAMBUTAN MAJLIS PRA RAYA

     Sekitar jam 9.00 pagi tadi telah berlangsungnya Quran Hour dan sambutan Pra Raya di kantin SKKFST.Majlis ini melibatkan semua guru dan murid-murid serta warga SKKFST.
Majlis dimulakan dengan Khatam Al-Quran selama setengah jam beserta tazkirah ambang aidilfitri oleh Ustaz Azman bin Ali Akmal.Tujuan majlis ini adalah untuk memberikan ruang kepada murid-murid dan guru-guru bermaaf-maafan kerana selepas ini mereka akan menyambut kehadiran syawal dan cuti sekolah yang akan bermula esok.Tidak lupa juga saya mewakili warga SKKFST ingin mengucapkan "SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN" kepada pembaca-pembaca blog ini.Kemuncak majlis adalah pengagihan duit raya kepada semua murid.Suasana bertambah meriah apabila lagu-lagu hari raya turut mengiringi majlis .
Majlis Khatam Al-Quran ( Quran Hour ) dan Tazkirah Ambang Aidilfitri.
 Ucapan dan amanat daripada Tuan Guru Besar.
Acara bersalam-salaman dan pengagihan duit raya kepada murid.

" SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI "No comments:

Post a Comment