...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“Dalam hidup ini adakalanya kita perlu menangis, agar kita sedar hidup ini bukan hanya untuk bergembira & berketawa, adakalanya kita perlu ketawa agar kita tahu menghargai nilai setitis air mata, kalau kita tidak merasa kesulitan hari ini, kita tidak akan rasai kemanisan kemudian hari, tidak salah untuk sesekali kita perlu DERITA untuk mengenal erti BAHAGIA...sesekali kita perlu KECEWA untuk kita kenal erti KEJAYAAN...sesekali kita perlu MENANGIS untuk kita syukuri NIKMAT yang diberi...sesekali kita perlu TERHIRIS untuk kita kenal DIRI SENDIRI...."

Tuesday, 13 February 2018

TAHNIAH...KEJOHANAN BOLA BALING ZON SETIU TIMUR

Selasa - Bertempat di padang SK Sungai Tong telah berlangsung pusingan akhir bola baling Zon Setiu Timur 2018. Walaupun cuaca agak tidak mengizinkan, perlawanan tetap diteruskan. Pusingan akhir telah menyaksikan pasukan SK First bertemu SK Bukit Mundok, Sk first telah mendahului dengan 1-0 namun rezeki tidak menyebelahi kami, SK First sekadar meraih Naib Johan Bola Baling ZST pada tahun ini. Namun begitu warga sekolah tetap berbangga dan meraikan keputusan tersebut dengan hati yang terbuka. Seramai 5 orang telah terpilih untuk mewakili zon ke peringkat Daerah.
Ucapan setinggi-tinggi Tahniah dan Syabas kepada pasukan dan jurulatih serta semua yang telah terlibat secara langsung dan tidak langsung.

No comments:

Post a Comment