...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“Didekatkanlah syurga itu kepada orang-orang yang bertaqwa pada tempat yang tidak jauh dari mereka. Inilah yang dijanjikan kepadamu, iaitu kepada setiap hamba yang selalu kembali pada Allah lagi memelihara semua peraturan-peraturan-Nya. Orang yang takut kepada Tuhan Yang Maha Pemurah, sedang Dia tidak kelihatan olehnya dan dia datang dengan hati yang bertaubat. Masukilah syurga itu dengan aman, itulah hari kekekalan. Mereka di dalamnya memperoleh apa yang mereka kehendaki dan pada sisi Kami ada tambahannya.” (Al-Quran, Qaaf: 31-35)"

Monday, 28 October 2013

CERAMAH MOTIVASI " KEMENJADIAN MURID "

Setiu - Satu ceramah motivasi Kemenjadian Murid untuk murid lepasan UPSR  telah diadakan pada 21 Mac 2013 bertempat di Makmal Komputer SKKFST. Ceramah yang bertajuk “Cabaran Alam Remaja Masa Kini” ini bertujuan memberi pendedahan dalam persediaan mental dan fizikal murid sebelum melangkah ke alam sekolah menengah yang mana pelbagai cabaran akan dilalui mereka nanti.Ceramah telah disampaikan oleh ahli panel iaitu Cikgu Yusri bin Abdullah, seorang guru dari SMK Sungai Tong. Pihak pengurusan SKKFST mengucapkan ribuan terima kasih kepada beliau kerana sudi hadir bersama dengan murid SKKFST lebih kurang 2jam itu.

  

No comments:

Post a Comment