...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“Didekatkanlah syurga itu kepada orang-orang yang bertaqwa pada tempat yang tidak jauh dari mereka. Inilah yang dijanjikan kepadamu, iaitu kepada setiap hamba yang selalu kembali pada Allah lagi memelihara semua peraturan-peraturan-Nya. Orang yang takut kepada Tuhan Yang Maha Pemurah, sedang Dia tidak kelihatan olehnya dan dia datang dengan hati yang bertaubat. Masukilah syurga itu dengan aman, itulah hari kekekalan. Mereka di dalamnya memperoleh apa yang mereka kehendaki dan pada sisi Kami ada tambahannya.” (Al-Quran, Qaaf: 31-35)"

Wednesday, 30 December 2015

SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH SESI 2016

Kurang lagi 3 hari sesi persekolahan tahun 2016 akan bermula.Diharap semua murid telah bersedia daripada semua aspek.Kembali bersemangat bagi meneruskan persekolahan untuk mencapai pelbagai kejayaan.SELAMAT DATANG diucapkan kepada murid-murid TAHUN 1  & PRASEKOLAH dan SELAMAT KEMBALI  kepada murid-murid TAHUN 2 - TAHUN 6 .Kami Warga SKKFST berbesar hati dan sangat mengalu-alukan kedatangan kalian semua.
Adalah diharapkan, 2016 bakal membawa satu titik perubahan yang besar di bumi SKKFST  tercinta. Seperti kata pepatah “Perjalanan seribu batu bermula dengan satu langkah / bermula di bawah tapak kaki seseorang.”
Kita kembali ke sekolah untuk sesi 2016 dengan penuh keazaman menempah kecemerlangan dunia dan akhirat.
 Ucapan selamat kembali ke sekolah juga ditujukan kepada semua warga guru, pentadbir, staf, murid dan juga ibu bapa/ penjaga SKKFST.

No comments:

Post a Comment