...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“Didekatkanlah syurga itu kepada orang-orang yang bertaqwa pada tempat yang tidak jauh dari mereka. Inilah yang dijanjikan kepadamu, iaitu kepada setiap hamba yang selalu kembali pada Allah lagi memelihara semua peraturan-peraturan-Nya. Orang yang takut kepada Tuhan Yang Maha Pemurah, sedang Dia tidak kelihatan olehnya dan dia datang dengan hati yang bertaubat. Masukilah syurga itu dengan aman, itulah hari kekekalan. Mereka di dalamnya memperoleh apa yang mereka kehendaki dan pada sisi Kami ada tambahannya.” (Al-Quran, Qaaf: 31-35)"

Wednesday, 7 September 2016

SELAMAT BERCUTI DAN SALAM AIDILADHA

Cuti Pertengahan penggal 2 Tahun 2016 akan bermula pada hari esok  9 Sept 2016 hingga 17 Sept 2016 . Sekolah akan dibuka semula pada 18 Sept 2016  (Ahad).
Diharapkan para pelajar dapat memanfaatkan masa cuti  ini dengan membuat ulangkaji pelajaran dan menyiapkan latihan cuti yang diberi oleh guru. Ibubapa dan penjaga pula diharapkan dapat meluangkan lebih masa dengan anak-anak. Semoga murid sentiasa sihat dan selamat sepanjang cuti sekolah ini.
Dikesempatan ini juga admin ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aiodiladha kepada semua yang beragama islam khususnya warga SKKFST.
"Ada ketikanya… MATA silap memandang, TELINGA salah mendengar, LIDAH terlanjur berkata, FIKIRAN khilaf menafsir & HATI silap menduga.... Mohon maaf atas segalanya, Salam Aidiladha :)"

No comments:

Post a Comment