...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“Dalam hidup ini adakalanya kita perlu menangis, agar kita sedar hidup ini bukan hanya untuk bergembira & berketawa, adakalanya kita perlu ketawa agar kita tahu menghargai nilai setitis air mata, kalau kita tidak merasa kesulitan hari ini, kita tidak akan rasai kemanisan kemudian hari, tidak salah untuk sesekali kita perlu DERITA untuk mengenal erti BAHAGIA...sesekali kita perlu KECEWA untuk kita kenal erti KEJAYAAN...sesekali kita perlu MENANGIS untuk kita syukuri NIKMAT yang diberi...sesekali kita perlu TERHIRIS untuk kita kenal DIRI SENDIRI...."

Saturday, 24 September 2016

LAWATAN BERMAKLUMAT KE LANGKAWI

Seramai 29 orang murid SKKFST  yang terdiri daripada murid tahun 6 dan 5 telah menyertai rombongan LAWATAN BERMAKLUMAT KE LANGKAWI  pada 22 September hingga 24 September 2016. Rombongan tersebut diiringi oleh 7 orang guru pengiring, iaitu 3 guru lelaki dan 4 guru perempuan. Turut menyertai rombongan ialah mantan GPK Pentadbiran SKKFST cikgu Rosliwati Sidik Ahmad.Peserta rombongan telah bertolak lebih kurang pada jam 8.15 malam dengan menaiki bas T-Holidays Setiu.
Pagi ahad jam 4.30 pagi .. Alhamdulillah....rombongan selamat tiba di Bumi Setiu.Semoga semua murid dapat pengalaman yang berharga hasil daripada lawatan tersebut.

No comments:

Post a Comment