...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“Dalam hidup ini adakalanya kita perlu menangis, agar kita sedar hidup ini bukan hanya untuk bergembira & berketawa, adakalanya kita perlu ketawa agar kita tahu menghargai nilai setitis air mata, kalau kita tidak merasa kesulitan hari ini, kita tidak akan rasai kemanisan kemudian hari, tidak salah untuk sesekali kita perlu DERITA untuk mengenal erti BAHAGIA...sesekali kita perlu KECEWA untuk kita kenal erti KEJAYAAN...sesekali kita perlu MENANGIS untuk kita syukuri NIKMAT yang diberi...sesekali kita perlu TERHIRIS untuk kita kenal DIRI SENDIRI...."

Sunday, 23 July 2017

KARNIVAL BAHASA PERINGKAT DAERAH SETIU 2017

Setiu : 23 Julai 2017 -  SKKFST telah menyertai Karnival Bahasa Peringkat Daerah Setiu yang diadakan di SK Kampung Rahmat. Terdapat beberapa kategori yang dipertandingkan pada karnival tersebut. Antaranya ialah Pertandingan Bercerita (Tahap Satu dan Tahap Dua), Pertandingan Pidato dan Action song.
Alhamdulillah, pencapaian terbaik SKKFST diperingkat Daerah menerusi Pertandingan Bercerita Tahap 1 yang diwakili oleh adik Wan Insyirah Sakina binti Wan Izimi (Tahun 3) yang mendapat tempat ke-2 dan pasukan Action Song yang turut mendapat tempat ke-2 peringkat Daerah Setiu.
 Persiapan sebelum memulakan persembahan
 Aksi-aksi persembahan daripada peserta SKKFST.
Salah seorang ibu murid yang turut hadir memberi sokongan ( tudung hijau )
Barisan panel hakim yang mengadili peserta.ketua Hakim pada hari itu adalah guru dari SKKFST iaitu En.Wan Izimi bin Wan Md zin.
Penyampaian hadiah disempurnakan oleh Tuan Guru Besar SK Kampung Rahmat diiringi barisan guru-guru besar yang hadir.
 Yeeaaa....!!!terima cikgu belanja kitaorang makan kfc. Reward  untuk peserta setelah bersungguh-sungguh dalam pertandingan. Akhir sekali..admin mewakili pihak pengurusan mengucapkan setinggi-tinggi tahniah dan penghargaan kepada semua guru dan staf yang telah terlibat samada secara langsung atau tidak langsung sepanjang perjalanan aktiviti yang melibatkan murid samada di dalam atau di luar kawasan sekolah. Semoga jasa baik dan kerja buat kita mendapat keredhaan Nya jua.

No comments:

Post a Comment