...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“"Orang tua kerja untuk menghidupi anaknya, anaknya sekolah agar mendapatkan kehidupan yang lebih layak di kemudian hari. Dengan belajar dan mendapatkan nilai baik adalah cara jitu pelajar untuk membahagiakan orang tuanya."

Sunday, 2 February 2014

PERARAKAN MAULIDUR RASUL 1435H / 2014M

30 Januari 2014 ( Khamis ), seawal jam 8.00 pagi peserta-peserta perarakan Sempena Sambutan Maulidur Rasul Peringkat Sekolah SKKFST 1435H / 2014M  mula berkumpul di Tapak PerhimpunanSKKFST. 


Sambutan Maulidur Rasul peringkat sekolah ini telah melibatkan Semua warga SKKFST. Objektif sambutan ini adalah untuk menanamkan lagi rasa kasih dan cinta terhadap junjungan besar Rasulullah s.a.w.  dalam diri warga sekolah. Walapun cuaca agak panas pada pagi itu, ia tetap tidak melunturkan semangat pelajar dan acara perarakan tetap dijalankan kira-kira pada jam 8.30 pagi dan berakhir kira-kira jam 9.10 pagi. Selepas perarakan, para pelajar dikehendaki masuk ke dalam Masjid Ladang Fikriuntuk  mendengar ceramah yang telah disampaikan oleh Ustaz Hamzah iaitu Penyelia KAFA DUN Batu Rakit. Kemudian acara pertandingan dijalankan bermula jam 11.00 pagi mengikut kategori yang telah ditetapkan sehingga jam 1.00 petang. Semoga dengan perarakan ini, semangat cintakan Rasulullah semakin marak dalam diri setiap warga SKKFST.

No comments:

Post a Comment