...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“Didekatkanlah syurga itu kepada orang-orang yang bertaqwa pada tempat yang tidak jauh dari mereka. Inilah yang dijanjikan kepadamu, iaitu kepada setiap hamba yang selalu kembali pada Allah lagi memelihara semua peraturan-peraturan-Nya. Orang yang takut kepada Tuhan Yang Maha Pemurah, sedang Dia tidak kelihatan olehnya dan dia datang dengan hati yang bertaubat. Masukilah syurga itu dengan aman, itulah hari kekekalan. Mereka di dalamnya memperoleh apa yang mereka kehendaki dan pada sisi Kami ada tambahannya.” (Al-Quran, Qaaf: 31-35)"

Sunday, 2 February 2014

PERARAKAN MAULIDUR RASUL 1435H / 2014M

30 Januari 2014 ( Khamis ), seawal jam 8.00 pagi peserta-peserta perarakan Sempena Sambutan Maulidur Rasul Peringkat Sekolah SKKFST 1435H / 2014M  mula berkumpul di Tapak PerhimpunanSKKFST. 


Sambutan Maulidur Rasul peringkat sekolah ini telah melibatkan Semua warga SKKFST. Objektif sambutan ini adalah untuk menanamkan lagi rasa kasih dan cinta terhadap junjungan besar Rasulullah s.a.w.  dalam diri warga sekolah. Walapun cuaca agak panas pada pagi itu, ia tetap tidak melunturkan semangat pelajar dan acara perarakan tetap dijalankan kira-kira pada jam 8.30 pagi dan berakhir kira-kira jam 9.10 pagi. Selepas perarakan, para pelajar dikehendaki masuk ke dalam Masjid Ladang Fikriuntuk  mendengar ceramah yang telah disampaikan oleh Ustaz Hamzah iaitu Penyelia KAFA DUN Batu Rakit. Kemudian acara pertandingan dijalankan bermula jam 11.00 pagi mengikut kategori yang telah ditetapkan sehingga jam 1.00 petang. Semoga dengan perarakan ini, semangat cintakan Rasulullah semakin marak dalam diri setiap warga SKKFST.

No comments:

Post a Comment