...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“Didekatkanlah syurga itu kepada orang-orang yang bertaqwa pada tempat yang tidak jauh dari mereka. Inilah yang dijanjikan kepadamu, iaitu kepada setiap hamba yang selalu kembali pada Allah lagi memelihara semua peraturan-peraturan-Nya. Orang yang takut kepada Tuhan Yang Maha Pemurah, sedang Dia tidak kelihatan olehnya dan dia datang dengan hati yang bertaubat. Masukilah syurga itu dengan aman, itulah hari kekekalan. Mereka di dalamnya memperoleh apa yang mereka kehendaki dan pada sisi Kami ada tambahannya.” (Al-Quran, Qaaf: 31-35)"

Monday, 17 March 2014

MAJLIS TILAWAH AL-QURAN (MTQ) DAN FESTIVAL NASYID SEKOLAH-SEKOLAH ZON SETIU TIMUR 2014

Setiu - 17 Mac 2014 MAJLIS TILAWAH AL-QURAN ( MTQ ) DAN FESTIVAL NASYID SEKOLAH-SEKOLAH ZON SETIU TIMUR telah diadakan bertempat di SK Kampung Jaya.Antara acara yang dipertandingkan adalah seperti:
* Tilawah Al-Quran
* Hafazan
* Bercerita Kisah Al-Quran
* Nasyid
Majlis penutup telah  dirasmikan oleh En.Zaidin bin Ab Latif ( Penyelia Pendidikan Islam PPD Setiu ).

Barisan Peserta
Adik Nur Fasihah Izyan dengan tajuk cerita 7 orang pemuda yang beriman.
Adik Ahmad Muhaimin dengan tajuk cerita Nabi Shuaib.
Peserta tilawah ( P ) - Adik Nur Izzati
Peserta tilawah ( L ) - Adik Ahmad Khairuddin
Peserta hafazan ( P ) - Adik Ainaa Nabihah
Peserta hafazan ( L ) - Adik Nur Hafiz Azim
Pasukan Nasyid SKKFST
Tetamu VIP yang hadir
 
Walaupun tidak memenangi sebarang acara pada hari ini kami warga SKKFST tetap berbangga dengan persembahan daripada kalian semua.Kita cuba lagi tahun hadapan.

No comments:

Post a Comment