...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“Didekatkanlah syurga itu kepada orang-orang yang bertaqwa pada tempat yang tidak jauh dari mereka. Inilah yang dijanjikan kepadamu, iaitu kepada setiap hamba yang selalu kembali pada Allah lagi memelihara semua peraturan-peraturan-Nya. Orang yang takut kepada Tuhan Yang Maha Pemurah, sedang Dia tidak kelihatan olehnya dan dia datang dengan hati yang bertaubat. Masukilah syurga itu dengan aman, itulah hari kekekalan. Mereka di dalamnya memperoleh apa yang mereka kehendaki dan pada sisi Kami ada tambahannya.” (Al-Quran, Qaaf: 31-35)"

Wednesday, 1 October 2014

BERDIRI TEGUH !!!

ENGLISH CENTRE ~ satu lagi bangunan yang baru dibangunkan dan berdiri teguh di pintu hadapan masuk sekolah berhampiran pondok pengawal keselamatan yang amat dibanggakan oleh warga sekolah.Selaras dengan Kebitaraan Bahasa Inggeris maka 
" English centre " didirikan untuk kemudahan murid dan guru dalam menjalankan P & P.
Hiasan pada dinding telah dilukis sendiri oleh guru SKKFST iaitu Cikgu Sulaiman bin Salleh bersama Cikgu Zurina Azra dan dibantu guru-guru lain.
Semoga dengan kemudahan yang disediakan oleh pihak sekolah ini dapat digunakan oleh murid dengan baik dan penuh manfaat.Pelbagai peralatan juga disediakan di dalam bangunan ini seperti buku-buku, satu unit komputer,Lego serta peralatan-peralatan yang berkaitan.

No comments:

Post a Comment