...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“Didekatkanlah syurga itu kepada orang-orang yang bertaqwa pada tempat yang tidak jauh dari mereka. Inilah yang dijanjikan kepadamu, iaitu kepada setiap hamba yang selalu kembali pada Allah lagi memelihara semua peraturan-peraturan-Nya. Orang yang takut kepada Tuhan Yang Maha Pemurah, sedang Dia tidak kelihatan olehnya dan dia datang dengan hati yang bertaubat. Masukilah syurga itu dengan aman, itulah hari kekekalan. Mereka di dalamnya memperoleh apa yang mereka kehendaki dan pada sisi Kami ada tambahannya.” (Al-Quran, Qaaf: 31-35)"

Monday, 6 October 2014

WIRA BARU...

NORALIFSHAH BIN NORAZLAN SHAH O'BRIEN ( 12 TAHUN )....
Jika tahun lalu seorang murid dari SKKFST telah dipilih untuk ke Sarawak bagi mewakili Negeri ke Peringkat Kebangsaan, warga sekolah sekali lagi boleh berbangga dengan kejayaan yang sama apabila seorang lagi wira baru akan mencipta nama dan mengikut jejak langkah sekaligus membawa nama SK Kampung Fikri ( Sg Tong ) Ke Arena Kebangsaan.
Adik Noralifshah akan menjalani Latihan Pusat di SMK Bukit Nenas pada 10-15 Oktober 2014 dan seterusnya akan bertolak ke Bentong,Pahang Darul Makmur pada 16 Oktober 2014 untuk menghadiri Kejohanan Bola Tampar Bawah 12 Tahun MSSM pada 18-20 Oktober 2014.
Guru yang bertanggungjawab membawa murid ini ke tahap sekarang adalah PKKO sendiri iaitu Cikgu Mohd Sabri bin Mohd.SYABAS dan TAHNIAH diucapkan kepada semua yang terlibat dan SELAMAT MAJU JAYA kepad Adik Alif.Semoga anda pulang dengan kejayaan yang membanggakan semua orang termasuk ibu bapa anda sendiri.WISH YOU LUCK!!!!

No comments:

Post a Comment