...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“Didekatkanlah syurga itu kepada orang-orang yang bertaqwa pada tempat yang tidak jauh dari mereka. Inilah yang dijanjikan kepadamu, iaitu kepada setiap hamba yang selalu kembali pada Allah lagi memelihara semua peraturan-peraturan-Nya. Orang yang takut kepada Tuhan Yang Maha Pemurah, sedang Dia tidak kelihatan olehnya dan dia datang dengan hati yang bertaubat. Masukilah syurga itu dengan aman, itulah hari kekekalan. Mereka di dalamnya memperoleh apa yang mereka kehendaki dan pada sisi Kami ada tambahannya.” (Al-Quran, Qaaf: 31-35)"

Saturday, 15 November 2014

MUSIM TENGKUJUH BERMULA!!!

Musim Tengkujuh bermula!

assalamualaikum semua,
dah nak masuk disember dah pun sekarang ni...
hujan dah mula tak berhenti di banyak kawasan di pantai timur...
kalau dalam bahasa melayu kita dipanggil musim tengkujuh.... bahasa kampung pula kita panggil "musim bah"...kanak-kanak pastinya insan yang paling excited menantikan musim ini kerana mereka dapat bermain air di mana-mana...namun sebagai ibu bapa sentiasalah memerhati anak-anak supaya tidak berlaku perkara yang tidak diingini."menyesal kemudian tidak berguna"

No comments:

Post a Comment