...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“Didekatkanlah syurga itu kepada orang-orang yang bertaqwa pada tempat yang tidak jauh dari mereka. Inilah yang dijanjikan kepadamu, iaitu kepada setiap hamba yang selalu kembali pada Allah lagi memelihara semua peraturan-peraturan-Nya. Orang yang takut kepada Tuhan Yang Maha Pemurah, sedang Dia tidak kelihatan olehnya dan dia datang dengan hati yang bertaubat. Masukilah syurga itu dengan aman, itulah hari kekekalan. Mereka di dalamnya memperoleh apa yang mereka kehendaki dan pada sisi Kami ada tambahannya.” (Al-Quran, Qaaf: 31-35)"

Saturday, 28 March 2015

HUJAN RAHMAT....

Image result for hujan rahmat membasahi bumi 
ALHAMDULILLAH....Hanya itu ucapan yang mampu digambarkan pada saat hujan mula turun mencurah-curah membasahi bumi sejak pagi tadi.Bumi yang sudah kering akibat sudah berbulan-bulan dilanda kemarau yang teruk. Disaat tumbuh-tumbuhan kering akibat cuaca yang terlalu panas.Hujan yang lama dinantikan. Hujan yang sangat diharapkan. Agar membasahi tumbuhan yang semakin kekuningan.

Bersyukurlah kita dengan apa yang dikurniakan. Sedarlah kita dengan musibah yang satu persatu ditunjukkan. Moga ALLAH permudahkan segalanya. Aminn.

No comments:

Post a Comment