...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“Dalam hidup ini adakalanya kita perlu menangis, agar kita sedar hidup ini bukan hanya untuk bergembira & berketawa, adakalanya kita perlu ketawa agar kita tahu menghargai nilai setitis air mata, kalau kita tidak merasa kesulitan hari ini, kita tidak akan rasai kemanisan kemudian hari, tidak salah untuk sesekali kita perlu DERITA untuk mengenal erti BAHAGIA...sesekali kita perlu KECEWA untuk kita kenal erti KEJAYAAN...sesekali kita perlu MENANGIS untuk kita syukuri NIKMAT yang diberi...sesekali kita perlu TERHIRIS untuk kita kenal DIRI SENDIRI...."

Saturday, 28 March 2015

HUJAN RAHMAT....

Image result for hujan rahmat membasahi bumi 
ALHAMDULILLAH....Hanya itu ucapan yang mampu digambarkan pada saat hujan mula turun mencurah-curah membasahi bumi sejak pagi tadi.Bumi yang sudah kering akibat sudah berbulan-bulan dilanda kemarau yang teruk. Disaat tumbuh-tumbuhan kering akibat cuaca yang terlalu panas.Hujan yang lama dinantikan. Hujan yang sangat diharapkan. Agar membasahi tumbuhan yang semakin kekuningan.

Bersyukurlah kita dengan apa yang dikurniakan. Sedarlah kita dengan musibah yang satu persatu ditunjukkan. Moga ALLAH permudahkan segalanya. Aminn.

No comments:

Post a Comment