...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“Dalam hidup ini adakalanya kita perlu menangis, agar kita sedar hidup ini bukan hanya untuk bergembira & berketawa, adakalanya kita perlu ketawa agar kita tahu menghargai nilai setitis air mata, kalau kita tidak merasa kesulitan hari ini, kita tidak akan rasai kemanisan kemudian hari, tidak salah untuk sesekali kita perlu DERITA untuk mengenal erti BAHAGIA...sesekali kita perlu KECEWA untuk kita kenal erti KEJAYAAN...sesekali kita perlu MENANGIS untuk kita syukuri NIKMAT yang diberi...sesekali kita perlu TERHIRIS untuk kita kenal DIRI SENDIRI...."

Wednesday, 29 March 2017

KEJOHANAN BOLA TAMPAR MSSM 2017

Seremban - 19-24 Mac 2017 telah berlangsung Kejohanan Bola Tampar MSSM 2017 bertempat di Gelanggang Terbuka, SMK Bukit Mewah. Pasukan Terengganu yang turut bertanding adalah gabungan antara SK Kampung Fikri Sungai Tong,SK Seri Paka, SK Dusun,SK Tapu,SK Kampung Raja,SK Paka 2,SK Seri Budiman dan SK Sultan Sulaiman 1. SKKFST diwakili oleh 3 pemain lelaki dan seorang pemain perempuan.
Pasukan L12 berada di kumpulan C bersama-sama pasukan Pulau Pinang,Kuala Lumpur dan Perlis. Pasukan Terengganu muncul Johan Kumpulan apabila berjaya menewaskan pasukan lain dalam kumpulan C. Dengan itu pasukan Terengganu berjaya ke peringkat suku akhir.
Diperingkat suku akhir pasukan Terengganu menang 3-1 dengan pasukan Melaka lalu melayakkan diri keperingkat separuh akhir, namun pasukan Terengganu tewas ditangan Selangor 3-1, lalu melayakkan pasukan Terengganu mendapat tempat ke-empat CUP Kebangsaan 2017.
Manakala pasukan perempuan Terengganu dimana seorang wakil dari SKKFST adik Husna Ain Shuhada bt Khairullizam berjaya menjulang Naib Johan 'Plate' dan tempat Ke-6 Kebangsaan 2017.
Ucapan Tahniah kepada pasukan  Bola Tampar L12 dan P12.Sekalung tahniah juga kepada jurulatih-jurulatih yang terlibat.
Adik Noraiman Shah bin Norazlan Shah O'brien menerima Anugerah Khas MSSM 2017
Pada majlis penutup Kejohanan Bola Tampar MSSM 2017 tersebut, sekali lagi menyaksikan anak didik SKKFST menjulang Anugerah Khas Kejohanan.TAHNIAH dan SYABAS kepada Adik Noraiman Shah bin Norazlan Shah O'brien di atas penganugerahan SERVER TERBAIK MSSM 2017.Anda sememangnya hebat.


No comments:

Post a Comment