...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“Didekatkanlah syurga itu kepada orang-orang yang bertaqwa pada tempat yang tidak jauh dari mereka. Inilah yang dijanjikan kepadamu, iaitu kepada setiap hamba yang selalu kembali pada Allah lagi memelihara semua peraturan-peraturan-Nya. Orang yang takut kepada Tuhan Yang Maha Pemurah, sedang Dia tidak kelihatan olehnya dan dia datang dengan hati yang bertaubat. Masukilah syurga itu dengan aman, itulah hari kekekalan. Mereka di dalamnya memperoleh apa yang mereka kehendaki dan pada sisi Kami ada tambahannya.” (Al-Quran, Qaaf: 31-35)"

Monday, 23 June 2014

PERTANDINGAN CHORAL SPEAKING PERINGKAT DAERAH SETIU 2014

Pasukan Choral Speaking SKKFST 2014
Hari    : Ahad
Tarikh : 22 Jun 2014
Tempat : Dewan PPD Setiu
Anjuran : Pejabat Pendidikan Daerah Setiu

SKKFST telah menyertai Pertandingan Choral Speaking Peringkat Daerah Setiu 2014. Pertandingan ini disertai oleh lima buah sekolah rendah. Tempat pertama dimenangi oleh SK Mangkok dan  tempat kedua SK Lembah Jaya.
Pasukan dari SKKFST telah memberikan persembahan yang menarik namun nasib tidak menyebelahi. Tahniah diucapkan kepada Sir Wan Izimi,Puan Yuzrida,Puan Siti Fasha kerana berjaya membentuk satu pasukan yang mantap dalam masa yang agak singkat. Semoga kejayaan akan mengiringi Pasukan Choral Speaking pada masa akan datang.


No comments:

Post a Comment