...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“Didekatkanlah syurga itu kepada orang-orang yang bertaqwa pada tempat yang tidak jauh dari mereka. Inilah yang dijanjikan kepadamu, iaitu kepada setiap hamba yang selalu kembali pada Allah lagi memelihara semua peraturan-peraturan-Nya. Orang yang takut kepada Tuhan Yang Maha Pemurah, sedang Dia tidak kelihatan olehnya dan dia datang dengan hati yang bertaubat. Masukilah syurga itu dengan aman, itulah hari kekekalan. Mereka di dalamnya memperoleh apa yang mereka kehendaki dan pada sisi Kami ada tambahannya.” (Al-Quran, Qaaf: 31-35)"

Saturday, 28 June 2014

PROGRAM HAFAZAN AL-QURAN 2014

 
TARIKH : 29 Jun 2014 Bersamaan 1 Ramadhan
HARI : Ahad
TEMPAT : SKKFST

Objektif

1 ) Melahirkan pelajar yang hafiz AI Quran.

2 ) Melahirkan pelajar yang berakhlak mulia berlandaskan AI Quran.

3 ) Mewujudkan perasaan cinta dan sayang kepada AI Quran sepanjang zaman.

Muqaddimah
Al Quran merupakan kalamullah serta sebuah kitab yang diturunkan khusus kepada nabi Muhammad yang merupakan satu mukjizat teragung di alam ini.Sebaik baik manusia adalah mereka yang mempelajarinya dan mengajarnya,lebih lebih lagi mereka yang menghafal akannya.Oleh itu,Sek Men IMTIAZ ditubuhkan untuk melahirkan pelajar soleh pintar yang hafiz Al quran.Dengan itu program ini telah pun dilaksanakan dengan jayanya berkat daripada usaha yang gigih daripada semua pihak dan pertolongan Allah Taala.
 
 

No comments:

Post a Comment