...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“"Orang tua kerja untuk menghidupi anaknya, anaknya sekolah agar mendapatkan kehidupan yang lebih layak di kemudian hari. Dengan belajar dan mendapatkan nilai baik adalah cara jitu pelajar untuk membahagiakan orang tuanya."

Saturday, 10 January 2015

HARI PERTAMA PERSEKOLAHAN 2015

Gambar hiasan
Ahad - 11 Januari 2015 -Sudah menjadi kelaziman setiap kali sesi persekolahan bermula, tumpuan kepada gelagat murid tahun satu dan Pra Sekolah yang mula menempuh alam baharu menjadi perhatian.Pelbagai gelagat mencuit hati dapat dilihat apabila mereka memulakan hari pertama sesi persekolahan penggal 2015 hari ini.
Tinjauan admin di sini, mendapati rata-rata murid kelihatan ceria kerana berpeluang berkenalan dengan rakan-rakan baru serta berjumpa kawan-kawan lama setelah bercuti selama hampir 2 bulan.
Tidak kurang pula yang begitu ceria memasuki alam persekolahan malah ada pula yang tanpa segan silu menyapa antara satu sama lain.Kelihatan Semua murid mempamerkan baju dan peralatan sekolah yang baharu sesama sendiri.Alhamdulillah...murid-murid SKKFST tiada yang menangis hingga terpaksa dipujuk atau ditemani ibu bapa.
WELCOME BACK KIDS !!!!

No comments:

Post a Comment