...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“Didekatkanlah syurga itu kepada orang-orang yang bertaqwa pada tempat yang tidak jauh dari mereka. Inilah yang dijanjikan kepadamu, iaitu kepada setiap hamba yang selalu kembali pada Allah lagi memelihara semua peraturan-peraturan-Nya. Orang yang takut kepada Tuhan Yang Maha Pemurah, sedang Dia tidak kelihatan olehnya dan dia datang dengan hati yang bertaubat. Masukilah syurga itu dengan aman, itulah hari kekekalan. Mereka di dalamnya memperoleh apa yang mereka kehendaki dan pada sisi Kami ada tambahannya.” (Al-Quran, Qaaf: 31-35)"

Saturday, 10 January 2015

HARI PERTAMA PERSEKOLAHAN 2015

Gambar hiasan
Ahad - 11 Januari 2015 -Sudah menjadi kelaziman setiap kali sesi persekolahan bermula, tumpuan kepada gelagat murid tahun satu dan Pra Sekolah yang mula menempuh alam baharu menjadi perhatian.Pelbagai gelagat mencuit hati dapat dilihat apabila mereka memulakan hari pertama sesi persekolahan penggal 2015 hari ini.
Tinjauan admin di sini, mendapati rata-rata murid kelihatan ceria kerana berpeluang berkenalan dengan rakan-rakan baru serta berjumpa kawan-kawan lama setelah bercuti selama hampir 2 bulan.
Tidak kurang pula yang begitu ceria memasuki alam persekolahan malah ada pula yang tanpa segan silu menyapa antara satu sama lain.Kelihatan Semua murid mempamerkan baju dan peralatan sekolah yang baharu sesama sendiri.Alhamdulillah...murid-murid SKKFST tiada yang menangis hingga terpaksa dipujuk atau ditemani ibu bapa.
WELCOME BACK KIDS !!!!

No comments:

Post a Comment