...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“Dalam hidup ini adakalanya kita perlu menangis, agar kita sedar hidup ini bukan hanya untuk bergembira & berketawa, adakalanya kita perlu ketawa agar kita tahu menghargai nilai setitis air mata, kalau kita tidak merasa kesulitan hari ini, kita tidak akan rasai kemanisan kemudian hari, tidak salah untuk sesekali kita perlu DERITA untuk mengenal erti BAHAGIA...sesekali kita perlu KECEWA untuk kita kenal erti KEJAYAAN...sesekali kita perlu MENANGIS untuk kita syukuri NIKMAT yang diberi...sesekali kita perlu TERHIRIS untuk kita kenal DIRI SENDIRI...."

Saturday, 31 January 2015

MAJLIS PELANCARAN PROGRAM MENTOR MENTEE 2015

1 Feb 2015 ( Ahad ) - Unit HEM telah mengadakan Majlis Pelancaran Program Mentor Mentee yang melibatkan semua guru dan murid Pra Sekolah hingga Tahun 6. Program telah dijalankan di Dataran Perhimpunan.Tujuan Program Mentor Mentee diadakan ialah untuk mengeratkan hubungan silaturrahim antara guru dan murid, mewujudkan sikap saling hormat dan sayang menyayangi dalam komuniti sekolah serta meningkatkan keyakinan murid untuk berhadapan dengan masalah atas bimbingan guru sebagai mentor. Ucapan perasmian telah dilakukan oleh En Zainuddin bin Dollah ( Guru Besar ) seterusnya penyerahan fail kepada Mentor-Mentor yang dilantik.

Alhamdulillah majlis pelancaran ini telah berjalan dengan lancar dan terima kasih diucapkan kepada semua guru dan murid yang menyokong serta bekerjasama dalam menjayakan program ini. Semoga dengan pelaksanaan Program Mentor Mentee di sekolah ini dapat menjalinkan hubungan yang harmoni antara guru dan murid seterusnya mewujudkan aura kekeluargaan di sekolah.

Mentor ( Pn Nik Mazlina bt Nik Abd Rahman & Pn Noremy bt Endut )
 Mentee Murid Pra Sekolah Adwan
Mentor ( Pn Hjh Aini Salmy bt Azam & Cik Nor Azlah bt Azizan )
 Mentee Murid Tahun 1 Kenanga
Mentor ( Pn Hjh Rokiah bt Mohamad & Pn Yuzrida bt Awang )
Mentee Murid Tahun 2 Mawar
Mentor ( Pn Siti Nooranizah bt Saloji & En Sulaiman bin Salleh )
 Mentee Murid Tahun 3 Cendana
Mentor ( Pn Siti Fasha bt Abdul Mubarak & Cik Noraidah bt Yusof )
Mentee Murid Tahun 4 Seroja
Mentor ( Pn Maheran bt Muda & En Md Hesham bin Ismail )
Mentee Murid Tahun 5 Orkid
Mentor ( Pn Zurina Azra bt Che Abdul Rashid &
 En W.Izimi bin W.Md Zin )
 Mentee Murid Tahun 6 Melati


##Pihak Pengurusan sekolah amatlah mengharapkan agar usaha ini akan mendatangkan kebaikan kepada semua yang terlibat dan ucapan terima kasih di atas kerjasama yang diberikan...

No comments:

Post a Comment