...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“Dalam hidup ini adakalanya kita perlu menangis, agar kita sedar hidup ini bukan hanya untuk bergembira & berketawa, adakalanya kita perlu ketawa agar kita tahu menghargai nilai setitis air mata, kalau kita tidak merasa kesulitan hari ini, kita tidak akan rasai kemanisan kemudian hari, tidak salah untuk sesekali kita perlu DERITA untuk mengenal erti BAHAGIA...sesekali kita perlu KECEWA untuk kita kenal erti KEJAYAAN...sesekali kita perlu MENANGIS untuk kita syukuri NIKMAT yang diberi...sesekali kita perlu TERHIRIS untuk kita kenal DIRI SENDIRI...."

Saturday, 24 January 2015

KEJOHANAN MERENTAS DESA 2015

Kejohanan Merentas Desa peringkat sekolah SKKFST bagi tahun 2015 telah berlangsung dengan jayanya pada 22 hb Januari 2015 [Khamis]. Seperti biasa seperti tahun sebelumnya acara dimulakan dengan aktiviti senamrobik dan Taklimat Ringkas Merentas Desa oleh Cikgu Md Hesham. Kemudian murid dilepaskan oleh Tuan Guru Besar mengikut kategori masing-masing dan merentas desa mengikut laluan yang telah ditetapkan. Acara diakhiri dengan penyampaian hadiah di Kantin sekolah.
*Tahniah diucapkan kepada para pemenang.
Aktiviti senamrobik selama setengah jam
Murid-murid dilepaskan mengikut kategori di garisan mula oleh Tuan Guru Besar
Gelagat murid dan guru sepanjang trek
Majlis penyampaian hadiah kepada pemenang oleh Tuan Guru Besar

No comments:

Post a Comment