...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“Didekatkanlah syurga itu kepada orang-orang yang bertaqwa pada tempat yang tidak jauh dari mereka. Inilah yang dijanjikan kepadamu, iaitu kepada setiap hamba yang selalu kembali pada Allah lagi memelihara semua peraturan-peraturan-Nya. Orang yang takut kepada Tuhan Yang Maha Pemurah, sedang Dia tidak kelihatan olehnya dan dia datang dengan hati yang bertaubat. Masukilah syurga itu dengan aman, itulah hari kekekalan. Mereka di dalamnya memperoleh apa yang mereka kehendaki dan pada sisi Kami ada tambahannya.” (Al-Quran, Qaaf: 31-35)"

Saturday, 24 January 2015

KEJOHANAN MERENTAS DESA 2015

Kejohanan Merentas Desa peringkat sekolah SKKFST bagi tahun 2015 telah berlangsung dengan jayanya pada 22 hb Januari 2015 [Khamis]. Seperti biasa seperti tahun sebelumnya acara dimulakan dengan aktiviti senamrobik dan Taklimat Ringkas Merentas Desa oleh Cikgu Md Hesham. Kemudian murid dilepaskan oleh Tuan Guru Besar mengikut kategori masing-masing dan merentas desa mengikut laluan yang telah ditetapkan. Acara diakhiri dengan penyampaian hadiah di Kantin sekolah.
*Tahniah diucapkan kepada para pemenang.
Aktiviti senamrobik selama setengah jam
Murid-murid dilepaskan mengikut kategori di garisan mula oleh Tuan Guru Besar
Gelagat murid dan guru sepanjang trek
Majlis penyampaian hadiah kepada pemenang oleh Tuan Guru Besar

No comments:

Post a Comment