...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“Didekatkanlah syurga itu kepada orang-orang yang bertaqwa pada tempat yang tidak jauh dari mereka. Inilah yang dijanjikan kepadamu, iaitu kepada setiap hamba yang selalu kembali pada Allah lagi memelihara semua peraturan-peraturan-Nya. Orang yang takut kepada Tuhan Yang Maha Pemurah, sedang Dia tidak kelihatan olehnya dan dia datang dengan hati yang bertaubat. Masukilah syurga itu dengan aman, itulah hari kekekalan. Mereka di dalamnya memperoleh apa yang mereka kehendaki dan pada sisi Kami ada tambahannya.” (Al-Quran, Qaaf: 31-35)"

Wednesday, 28 January 2015

KEJOHANAN MERENTAS DESA PERINGKAT DAERAH

"Semoga berjaya buat wira-wira SKKFST " itulah antara kata-kata semangat daripada Tuan Guru Besar SKKFST hari ini..
29 Jan 2015 ( Khamis ), sedang berlangsungnya Kejohanan Merentas Desa Peringkat Daerah yang diadakan di SMK Bukit Nenas,Setiu.SKKFST telah menghantar 8 orang murid untuk bertanding dalam kejohanan ini yang mana 4 orang peserta lelaki dan 4 orang peserta perempuan.Kesemua mereka adalah yang mendapat tempat 1-4 dalam kejohanan merentas desa peringkat sekolah yang diadakan pada miggu lepas. . Ada beberapa peserta sekolah mendapat tempat terawal dalam kejohanan dan ini amat membanggakan sekolah.Tahniah diucapkan.

No comments:

Post a Comment