...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“Didekatkanlah syurga itu kepada orang-orang yang bertaqwa pada tempat yang tidak jauh dari mereka. Inilah yang dijanjikan kepadamu, iaitu kepada setiap hamba yang selalu kembali pada Allah lagi memelihara semua peraturan-peraturan-Nya. Orang yang takut kepada Tuhan Yang Maha Pemurah, sedang Dia tidak kelihatan olehnya dan dia datang dengan hati yang bertaubat. Masukilah syurga itu dengan aman, itulah hari kekekalan. Mereka di dalamnya memperoleh apa yang mereka kehendaki dan pada sisi Kami ada tambahannya.” (Al-Quran, Qaaf: 31-35)"

Wednesday, 13 April 2016

CERAMAH KESIHATAN DAN KESELAMATAN

12 April 2016 ( Selasa ) - Satu sesi Ceramah Kesihatan & Keselamatan telah diadakan bertempat di Makmal Komputer SKKFST dari jam 9.30 hingga 1.00 ptg. Semua Murid terlibat dalam sesi ini iaitu seramai 124 orang murid. Ceramah di sampaikan oleh En Khairuddin bin Mohd iaitu Pegawai Kesihatan Daerah Setiu. Ceramah pada hari itu diadakan 2 sesi yang bertajuk " Bahaya Merokok " Dan " Cegah Aedes Sebelum Terlambat " . Tujuan Ceramah diadakan adalah untuk meningkatkan kesedaran kesihatan dan keselamatan di kalangan murid sekolah rendah.

Terima kasih diucapkan kepada skuad Jabatan Kesihatan Daerah Setiu kerana sudi hadir menyampaikan ceramah pada hari itu.Semoga murid-murid mendapat kesedaran dan pengetahuan serta dapat digunakan dalam kehidupan seharian mereka.

No comments:

Post a Comment