...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“"Orang tua kerja untuk menghidupi anaknya, anaknya sekolah agar mendapatkan kehidupan yang lebih layak di kemudian hari. Dengan belajar dan mendapatkan nilai baik adalah cara jitu pelajar untuk membahagiakan orang tuanya."

Wednesday, 13 April 2016

Program Berjalan Serentak 10,000 Langkah

Pejabat Kesihatan Kawasan Sungai Tong dengan kerjasama Jabatan Kesihatan Daerah Setiu telah menganjurkan Program Berjalan Serentak 10,000 Langkah hari ini 14 April 2016 (khamis). Program ini telah diadakan di Klinik Kesihatan Sungai Tong bermula seawal 8.30 pagi. Program ini  turut disertai oleh anggota kesihatan, pelajar sekolah dan orang awam.
 Tujuan utama program ini ialah untuk mempromosikan Kempen Berjalan 10,000 langkah yang telah diperkenalkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Ia juga merupakan satu bentuk intervensi yang bertujuan untuk menggalakkan masyarakat menjadi lebih aktif dan seterusnya menjadikan amalan berjalan kaki sebagai satu rutin harian. Usaha untuk melahirkan program sebegini merupakan satu usaha yang murni kerana ianya secara langsung dapat memberi kesedaran kepada semua pihak bahawa menjaga kesihatan itu sebenarnya adalah hak dan tanggungjawab bersama.


Acara Senamrobik dilakukan sebelum berjalan 10,000 langkah dimulakan.
2 orang Guru Pengiring turut serta dalam program ini.


 TAHNIAH kepada penganjur dan semua yang terlibat.


No comments:

Post a Comment