...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“Didekatkanlah syurga itu kepada orang-orang yang bertaqwa pada tempat yang tidak jauh dari mereka. Inilah yang dijanjikan kepadamu, iaitu kepada setiap hamba yang selalu kembali pada Allah lagi memelihara semua peraturan-peraturan-Nya. Orang yang takut kepada Tuhan Yang Maha Pemurah, sedang Dia tidak kelihatan olehnya dan dia datang dengan hati yang bertaubat. Masukilah syurga itu dengan aman, itulah hari kekekalan. Mereka di dalamnya memperoleh apa yang mereka kehendaki dan pada sisi Kami ada tambahannya.” (Al-Quran, Qaaf: 31-35)"

Saturday, 26 November 2016

30 ORANG MURID TERIMA SUMBANGAN PAKAIAN SEKOLAH

20 Nov 2016 ( Ahad ) - Islamic Relief Malaysia  ( IRM ) telah berbesar hati  me­nyam­paikan sumbangan pakaian dan kelengkapan sekolah kepada kira-kira 30 orang murid SKKFST.
Dalam ucapan wakil IRM pada majlis itu, beliau berharap sumba­ngan itu akan membantu meringankan perbelanjaan ibu bapa untuk membeli kelengkapan persekolahan anak-anak mereka.
“Saya berharap sumbangan tahunan ini akan memberikan semangat kepada para pelajar untuk memulakan sesi persekolahan baharu seterusnya mencapai kejayaan cemerlang,”katanya dalam majlis tersebut.
Pihak pengurusan sekolah mengalungkan jutaan terima kasih kepada IRM atas sumbangan tersebut.

No comments:

Post a Comment