...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“"Orang tua kerja untuk menghidupi anaknya, anaknya sekolah agar mendapatkan kehidupan yang lebih layak di kemudian hari. Dengan belajar dan mendapatkan nilai baik adalah cara jitu pelajar untuk membahagiakan orang tuanya."

Sunday, 16 April 2017

PERTANDINGAN "SMART ENGLISH" ZON SETIU TIMUR

SALAM 1 MALAYSIA - 13 April 2017 (Khamis) , Pertandingan "SMART ENGLISH" YDSM Peringkat Zon Timur telah diadakan di SK Seri Langkap selaku tuan rumah pada tahun ini. Disertai oleh semua sekolah bagi peringkat zon Timur pada tahun ini menyaksikan kedudukan  johan pada tahun ini dirangkul oleh SK Sungai Tong diikuti Naib Johan oleh SK Kampung Fikri Sungai Tong manakala tempat ketiga SK Lubok Teras. Program ini sangat bermanafaat kepada murid kerana dapat mendidik mereka supaya berani berada dihadapan orang ramai sambil mempersembahkan acara secara berbahasa english sepenuhnya. Program ini juga dapat membentuk jati diri murid supaya mempunyai semangat bertanding secara adil dan saksama.Apapun diucapkan sekalung tahniah kepada murid  yang menyahut cabaran bertanding dalam pertandingan ini.Jutaan Syabas juga kepada jurulatih pasukan di bawah bimbingan Cikgu Wan Izimi Wan Md Zin.
#tahniah
#welldone
#skfirst
#smartenglish

No comments:

Post a Comment