...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“Didekatkanlah syurga itu kepada orang-orang yang bertaqwa pada tempat yang tidak jauh dari mereka. Inilah yang dijanjikan kepadamu, iaitu kepada setiap hamba yang selalu kembali pada Allah lagi memelihara semua peraturan-peraturan-Nya. Orang yang takut kepada Tuhan Yang Maha Pemurah, sedang Dia tidak kelihatan olehnya dan dia datang dengan hati yang bertaubat. Masukilah syurga itu dengan aman, itulah hari kekekalan. Mereka di dalamnya memperoleh apa yang mereka kehendaki dan pada sisi Kami ada tambahannya.” (Al-Quran, Qaaf: 31-35)"

Monday, 24 April 2017

UJIAN MENGHAFAZ AL-QURAN PELAJAR-PELAJAR SEKOLAH NEGERI TERENGGANU 1438H/2017

Tarikh: 20 April 2017 (Khamis)
Masa: 900 pg - 12.00 Tgh
Tempat : Makmal Komputer SKKFST

Setiu - Berpusat Di SK Kampung Fikri Sungai Tong dengan dihakimi oleh 5 orang juri dari Pejabat Agama Daerah Setiu, seramai 105 murid telah diuji bacaan mereka.SKKFST sendiri telah disertai seramai 45 orang murid daripada Tahap 2, 2 orang daripada peserta adalah murid tahun 2 yang turut serta dalam ujian hafazan tersebut. 
Antara sekolah yang hadir untuk Ujian hafazan kali ini adalah SK Pak Ba ( 16 orang ), SK Tayor ( 14 orang ) dan SK Kampung Bukit (30 orang ).


No comments:

Post a Comment