...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“Didekatkanlah syurga itu kepada orang-orang yang bertaqwa pada tempat yang tidak jauh dari mereka. Inilah yang dijanjikan kepadamu, iaitu kepada setiap hamba yang selalu kembali pada Allah lagi memelihara semua peraturan-peraturan-Nya. Orang yang takut kepada Tuhan Yang Maha Pemurah, sedang Dia tidak kelihatan olehnya dan dia datang dengan hati yang bertaubat. Masukilah syurga itu dengan aman, itulah hari kekekalan. Mereka di dalamnya memperoleh apa yang mereka kehendaki dan pada sisi Kami ada tambahannya.” (Al-Quran, Qaaf: 31-35)"

Wednesday, 20 May 2015

KARNIVAL KO KAKADEMIK BAHASA INGGERIS PERINGKAT NEGERI TERENGGANU 2015


Rabu... 20 Mei 2015 , Karnival Ko Akademik Bahasa Inggeris Peringkat negeri Terengganu telah diadakan di sk putera Jaya, Setiu. Sebanyak 8 Daerah seluruh Negeri Terengganu telah menghantar wakil masing-masing untuk berentap.SKKFST mewakili Daerah Setiu dalam Kategori Story Telling, namun demikian, rezeki bukan milik SKKFST pada hari itu yang mana peserta Setiu telah tewas dengan daerah-daerah lain yang bertanding. Walau bagaimanapun satu pengalaman kepada Adik Ahmad Shafi bin Saifuddin kerana telah berjaya hingga keperingkat ini. Semoga lebih berjaya pada masa depan. 
Adik Ahmad Shafi bin Saifuddin.
Diharap Karnival Bahasa Inggeris ini dapat menerapkan lagi minat para murid terhadap bahasa kedua ini.
Ucapan perasmian penutup dan penyampaian hadiah kepada pemenang telah disempurnakan oleh Tuan Haji Kipayatu Allah bin Dato' Mohd Said , Ketua Pegawai Pendidikan Daerah Setiu.
Bersama Jurulatih Sir Wan Izimi bin Wan Md Zin.
Antara aksi-aksi peserta Story Telling.
 
Tahniah dan syabas kepada semua pemenang...yang kurang bernasib baik kita cuba lagi dilain masa...


" TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA ENTRY SAYA "

No comments:

Post a Comment