...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“Didekatkanlah syurga itu kepada orang-orang yang bertaqwa pada tempat yang tidak jauh dari mereka. Inilah yang dijanjikan kepadamu, iaitu kepada setiap hamba yang selalu kembali pada Allah lagi memelihara semua peraturan-peraturan-Nya. Orang yang takut kepada Tuhan Yang Maha Pemurah, sedang Dia tidak kelihatan olehnya dan dia datang dengan hati yang bertaubat. Masukilah syurga itu dengan aman, itulah hari kekekalan. Mereka di dalamnya memperoleh apa yang mereka kehendaki dan pada sisi Kami ada tambahannya.” (Al-Quran, Qaaf: 31-35)"

Sunday, 21 August 2016

PELANCARAN SAMBUTAN ULANGTAHUN HARI KEBANGSAAN 2016

Pelancaran Sambutan Hari Kebangsaan 2016 peringkat sekolah telah di adakan pada 21 Ogos 2016 (Ahad) yang  telah dirasmikan oleh Tuan Guru Besar, Encik Zainuddin bin Dollah
Dalam ucapannya,Beliau meminta agar murid generasi baru bersyukur dengan nikmat kemerdekaan yang membawa banyak kemajuan kepada negara. Generasi terdahulu hidup dalam serba kekurangan.

Majlis pelancaran tersebut diisi dengan Gimik Pelancaran, nyanyian lagu-lagu patriotik, Pertandingan mewarna bagi murid Tahap 1 dan mencipta Jalur Gemilang Gergasi bagi murid Tahap 2.
Unit HEM turut menganjurkan beberapa pertandingan sepanjang bulan Ogos ini untuk memberi kesedaran dan memupuk semangat cintakan negara dikalangan murid. Antaranya ialah menghias basikal merdeka dan Pertandingan Hiasan Kelas Patriotik.
Bacaan doa memohon keberkatan majlis oleh cikgu Wan Izimi bin Wan Md Zin.
Nyanyian lagu-lagu patriotik oleh guru-guru dan semua murid.
Pertandingan mewarna bagi murid Tahap 1.
Mencipta Jalur Gemilang Gergasi oleh murid Tahap 2 di bawah pimpinan guru-guru Tahap 2.
"Semangat jati diri kalangan murid untuk cintakan negara perlu disemai sejak usia muda di samping memberi kesedaran pentingnya hidup dalam negara yang aman dan harmoni.Merdeka!!!Merdeka!!!Merdeka!!!
No comments:

Post a Comment