...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“Didekatkanlah syurga itu kepada orang-orang yang bertaqwa pada tempat yang tidak jauh dari mereka. Inilah yang dijanjikan kepadamu, iaitu kepada setiap hamba yang selalu kembali pada Allah lagi memelihara semua peraturan-peraturan-Nya. Orang yang takut kepada Tuhan Yang Maha Pemurah, sedang Dia tidak kelihatan olehnya dan dia datang dengan hati yang bertaubat. Masukilah syurga itu dengan aman, itulah hari kekekalan. Mereka di dalamnya memperoleh apa yang mereka kehendaki dan pada sisi Kami ada tambahannya.” (Al-Quran, Qaaf: 31-35)"

Wednesday, 24 August 2016

UJIAN MENGHAFAZ AL-QURAN MURID-MURID SEKOLAH NEGERI TERENGGANU

Setiu - 24 Ogos 2016, SKKFST dijadikan pusat bagi program Hafazan Al-quran untuk sekolah-sekolah berhampiran.Program ini dianjjurkan oleh Pejabat Agama Daerah Setiu.Seramai 120 orang peserta telah berkumpul di SKKFST yang mana melibatkan 4 buah sekolah iaitu SK Pak Ba, SK Kg Tayor, SK Kg Bukit dan SK KG Fikri Sg Tong.5 orang pegawai dari Pejabat Agama Setiu telah hadir untuk menjayakan program ini.
Peserta ditempatkan di bilik quarantin menunggu giliran masing-masing.

No comments:

Post a Comment