...SELAMAT DATANG KE LAMAN RASMI SK KAMPUNG FIKRI SUNGAI TONG (SKK) 21500 SETIU TERENGGANU...~~~BERSATU..SETIA..BERJASA~~~
“Didekatkanlah syurga itu kepada orang-orang yang bertaqwa pada tempat yang tidak jauh dari mereka. Inilah yang dijanjikan kepadamu, iaitu kepada setiap hamba yang selalu kembali pada Allah lagi memelihara semua peraturan-peraturan-Nya. Orang yang takut kepada Tuhan Yang Maha Pemurah, sedang Dia tidak kelihatan olehnya dan dia datang dengan hati yang bertaubat. Masukilah syurga itu dengan aman, itulah hari kekekalan. Mereka di dalamnya memperoleh apa yang mereka kehendaki dan pada sisi Kami ada tambahannya.” (Al-Quran, Qaaf: 31-35)"

Saturday, 23 January 2016

PROGRAM HAPUS AEDES DI SEKOLAH 2016

19 Januari 2016 - Unit 3K SKKFST telah mengadakan satu progaram " Hapus Aedes Di Sekolah " di sekitar kawasan SKKFST.
                 Dalam program ini melibatkan seramai 149 orang murid yang terdiri daripada murid Pra Sekolah hingga murid Tahun 6 bersama-sama guru-guru,kakitangan serta warga SKKFST mengumpulkan bekas-bekas sisa makanan yang boleh menakung air.
Program ini diharap dapat memberikan pengetahuan kepada murid tentang pentingnya menjaga bekas- bekas yang dapat menakung air supaya tidak terdedah yang memudahkan pembiakan nyamuk aedes. Terima kasih kepada semua pihak yang terlibat termasuk beberapa orang AJK PIBK Sekolah yang turut hadir bersama sepanjang program tersebut berjalan.
 Unit 3K juga berharap program sedemikian dapat dijalankan lagi dimasa akan datang.

Ucapan aluan daripada GPK HEM merangkap pemangku GPK Pentadbiran SKKFST tentang bahaya Aedes & Denggi sekaligus merasmikan program pada hari itu.

Murid-murid telah dibahagikan mengikut kumpulan masing-masing bersama guru mengikut kawasan yang telah ditetapkan.

SKUAD “CARI DAN MUSNAH “ YANG TERDIRI DARIPADA SEMUA WARGA SEKOLAH DIGERAKKAN DALAM USAHA MENGANYANG NYAMUK AEDES" Rawatan awal dapat menyelamatkanm nyawa "

No comments:

Post a Comment